Monday, 15 August 2011

Fabregas: Ο διάδοχος του XaviΠέρυσι, κι ενώ είχαν τελειώσει οι μεταγραφές του καλοκαιριού, είχα δημοσιεύσει αυτό το κομμάτι σ’ ένα μέσο όπου έγραφα και αφορά στον Cesc Fabregas και γιατί τον θέλει τόσο πολύ η Barcelona, πέρα από το προφανές ότι και αυτός ήθελε να γυρίσει σπίτι του.


Το θέμα έληξε οριστικά και πριν διαβάσετε το κείμενο, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις φωτογραφίες, που επέλεξε ο guardian για να περιγράψει τα 8 χρόνια του στην Arsenal και την εξέλιξή του μέχρι να φύγει απ’ την ομάδα.

Το timing είναι πολύ κακό για την ομάδα μου, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά για να βρει ισάξιο αντικαταστάτη, ενώ δεν ξέρω πλέον τι σκέφτεται και ο Arsene Wenger, που επιμένει να μην ξοδεύει σε μεταγραφές τη στιγμή, που έχει πολλούς πόρους διαθέσιμους.

Χαίρομαι που τον είχα στην ομάδα μου και δεν θα τον κράξω ποτέ, κι επειδή τον συμπαθώ, ελπίζω η θέση στοιν πάγκο της Barca πίσω από τον Guardiola να έχει καλή οπτική του γηπέδου.

Ακολουθεί το περσινό μου κείμενο για τον Cesc.

Χαίρετε αγαπητοί συναναγνώστες,
                                
Το έχω καταλάβει εδώ και καιρό, αλλά τη μία η επικαιρότητα την άλλη η ασθενής μνήμη μου, δεν μου έδωσαν το δικαίωμα να γράψω για το φλερτ της Barcelona με τον Cesc Fabregas.

Ολόκληρο το καλοκαίρι, περισσότερο από τα προηγούμενα, ο Ισπανικός Τύπος και σε μερικές περιπτώσεις και η ίδια η Barcelona μέσω διοικούντων και ποδοσφαιριστών, αλλά στο τέλος και ο ίδιος ο Fabregas προετοίμαζαν το έδαφος για τη μετακίνηση του Ισπανού μέσου στην ομάδα από την οποία τον απέκτησε η Arsenal.

O Arsene Wenger προφανώς δεν ήταν έτοιμος να αντικαταστήσει τον Fabregas, όχι ότι θα είναι του χρόνου, κι έτσι πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στις προτάσεις τον “blaugrana”. Ο ποδοσφαιριστής ήταν αναπληρωματικός στην Εθνική Ισπανίας στο Mundial στη Νότια Αφρική, αλλά στα σημαντικά παιχνίδια έδειξε πόσο μπορεί να βοηθήσει κι αυτήν με αποκορύφωμα τον τελικό με την Ολλανδία, όπου έδωσε άλλη πνοή στην μετέπειτα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Με την έναρξη των υποχρεώσεων της Arsenal, συζητήθηκε ότι θα παραμείνει και φέτος και αναγκαστικά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τοποθετούνταν για το θέμα και ανέφερε ότι είναι πιστός στην ομάδα και θα ρίξει όλη του την προσοχή στην επίτευξη των στόχων της. Χωρίς να γίνει απολύτως κατανοητός ο λόγος δεν ξεκίνησε από την αρχή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, επειδή είχε άδεια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, παρότι εκεί δεν είχε ιδιαίτερα κουραστική παρουσία.

Έφτασε όμως η ώρα να μπει και πάλι, στην αρχή ως αλλαγή και πλέον ως βασικός στην ομάδα και να δείξει γιατί τον θέλει τόσο πολύ η Barcelona. Ο Cesc Fabregas είναι ο αντικαταστάτης του Xavi. Δεν σας λέω κάτι, που ακούτε ή σκέφτεστε για πρώτη φορά, αλλά πλέον το βλέπω στο πρόσωπό του και τις κινήσεις του στο γήπεδο ότι δεν θα πάει στη Βαρκελώνη για να κάνει τα ρεπό της ποδοσφαιρικής ιδιοφυίας, που λέγεται Xavi, αλλά θα γίνει ισάξιός του και ελπίζω, επειδή τον συμπαθώ περισσότερο, και καλύτερος.

Το πρόσωπό του αποπνέει μια ηρεμία, στη γνώση του ότι κατέκτησε το μεγαλύτερο τρόπαιο που υπάρχει σε πολύ μικρή ηλικία (23, επτά χρόνια μικρότερος του Xavi) και πλέον μπορεί να δείξει ότι μπορεί να γίνει και από τους καλύτερους στον κόσμο ατομικά. Αυτή η ηρεμία σε συνδυασμό με το ποδοσφαιρικό μυαλό, που έτσι κι αλλιώς διαθέτει, οδηγούν στην καθαρή σκέψη μες στο γήπεδο και αυτή με τη σειρά της σε στιγμές μαγείας, σαν αυτές που και ο πιο έμπειρος και σαφώς καλύτερος, αυτή την περίοδο, Xavi, χαρίζει σε όλους μας.

Δεν θα προσπαθήσω καν να αντικρούσω επιχείρημα τύπου “τα κάνει αυτά όταν παίζει με τη Bolton εντός έδρας ή την άπειρη στην Ευρώπη Braga” γιατί ειλικρινά νομίζω ότι αν, όσοι τα παραθέσουν, σκεφτούν λίγο ακόμα, θα τα διαλύσουν από μόνοι τους.

Βλέπετε κάποια μικρά ψήγματα Xavi μέσα του όπως κι εγώ;No comments: